قسمت دوازدهم آموزش طراحی داشبورد های مدیریتی در اکسل

در حال بارگذاری پخش کننده...

تاریخچه ++C

زبان برنامه نویسی C (پدر زبان ++C) اولین بار در سال ۱۹۷۲ در آزمایشگاه های بل (Bell Labs) توسط فردی آمریکایی به نام دنیس ریچی (Dennis Ritchie) معرفی شد. در آزمایشگاه های بل که اخیرا شرکت نوکیا مالکیت آن را در اختیار گرفته است، اتفاقات ، اختراعات و اکتشافات بزرگی رخ داده که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

طراحی و تولید ترانزیستور ، لیزر ، نظریه اطلاعات ، سیستم عامل یونیکس (Unix) ، زبان های برنامه نویسی C++ ، C و بسیاری اتفاقات بزرگ دیگر. جالب است بدانید که بدلیل فعالیتهای بزرگ و هوشمندانه ای که در این آزمایشگاه ها تاکنون انجام شده، هشت جایزه نوبل به آنها اختصاص یافته است.

با آمدن زبان C بدلیل قابلیتهای جدید و پتانسیل های فوق العاده آن، این زبان به سرعت رشد کرد و مورد استقبال عموم طراحان و برنامه نویسان قرار گرفت. اما به مرور کاستی هایی در آن مشاهده شد تا اینکه در سال ۱۹۸۰ باز هم در آزمایشگاه های بل ، فردی دانمارکی به نام بیارن استروستراپ (Bjarne Stroustrup) زبان ++C را معرفی کرد.

دو سبک برنامه نویسی رایج

دو سبک برنامه نویسی رایج عبارتند از : برنامه نویسی ساخت یافته (Procedural Programming) و برنامه نویسی شی گرا (Object-Oriented Programming – OOP). برنامه نویسی ساخت یافته مبتنی بر مفهومی است به نام تابع (Function) و برنامه نویسی شی گرا مبتنی بر دو مفهوم کلاس (Class) و شی (Object) است. در حال حاضر از ارائه توضیحات بیشتر خودداری کرده و این مفاهیم را در آینده به تفصیل شرح خواهیم داد.

زبان C سبک برنامه نویسی ساخت یافته را دنبال میکرد و آن کمبود و نقصی که در آن حس می شد قابلیت شی گرایی بود که با آمدن زبان ++C این نقص هم برطرف شد. یعنی به طور خلاصه میتوان گفت : ++C + OOP = C . حلقه گمشده قابلیت شی گرایی (OOP) بود که به زبان C افزوده شد و زبان  ++C متولد شد.

مزایای ++C

در زیر مزایای زبان C (پدر زبان ++C) آورده شده است. ++C همه این مزایا و قابلیت ها را از پدر خود به ارث برده و قابلیت مهم شی گرایی را نیز به خود اضافه کرده است. (برای توضیحات بیشتر و مفصل تر به ویدئوی ضمیمه آموزش مراجعه کنید)

  • زبان C یک زبان همه منظوره (General Purpose) است. یعنی برای کاربرد خاصی ساخته و یا طراحی نشده و تقریبا هر کاری با آن می توان انجام داد. (در مقابل زبان های خاص منظوره وجود دارند مانند Lisp – Prolog – Sql و … که برای کاربرد و حوزه خاصی ساخته شده اند)
  • زبان C یک زبان سطح میانی است. در حالت کلی زبان های برنامه نویسی به سه دسته سطح بالا (High Level Language – HLL) ، سطح پایین (Low Level Language – LLL) و سطح میانی (Middle Level Language – MLL) تقسیم می شوند. زبانی را سطح بالا گویند که نحوه نوشتن عبارات و دستورات آن (Syntax) به ادبیات و زبان محاوره انسان ها نزدیکتر باشد (مانند زبان های پاسکال و بیسیک). در سمت دیگر به زبانهایی که از زبان ما انسان ها دور شده و به زبان ماشین (کامپیوتر) نزدیکتر باشد، زبان های سطح پایین گفته می شود (مانند زبان اسمبلی) و چیزی که در این بین قرار میگیرد را زبان سطح میانی گویند که زبان C هم از این دسته است.
  • زبان C حجم و طول کد کوتاهتری به نسبت زبان های هم دوره خودش دارد (بدلیل داشتن عملگرهای فراوان که در جلسات آینده خواهیم دید).
  • زبان C سرعت اجرای بالایی دارد (بدلیل فشرده سازی و بهینه سازی کدها و دستورات توسط کامپایلر). کامپایلر (Compiler) بطور خلاصه، نرم افزاری است که اعمال بررسی و خطایابی برنامه نوشته شده توسط ما و سپس ترجمه آن به زبان ماشین (کامپیوتر) را بعهده دارد.
  • سرعت کدنویسی با زبان C سریعتر است (بدلیل وجود توابع کتابخانه ای بسیار زیاد). این مورد را نیز در آینده خواهیم دید.
  • ++C همه مزایای بالا را دارد، به علاوه اینکه قابلیت مهم شی گرایی را نیز اضافه کرده است.
  • با یادگیری ++C یادگیری زبان های برنامه نویسی دیگر راحتتر است (سینتکس زبان های بسیار زیادی مشابه ++C است مانند C# ، Java ، PHP و …)

کاربردهای ++C

در زیر تعدادی از کاربردها و نرم افزارهای طراحی شده با زبان ++C آورده شده است :

این بخش نیازی به توضیح ندارد. نام های آشنا و بزرگی که می بینید خود بهترین توضیح را در مورد قدرت زبان ++C و نرم افزارهایی که با آن می توان طراحی کرد، ارائه می کند. ++C در طراحی همه نرم افزارهای زیر نقش داشته است…

  • طراحی سیستم عامل ها (Mac OS X , Microsoft Windows , Symbian و …)
  • طراحی نرم افزارهای گرافیکی (Adobe Premiere , Photoshop , Illustrator و …)
  • طراحی مرورگرهای وب (Internet Explorer , Chrome , Firefox , Safari و …)
  • طراحی محصولات آفیس مایکروسافت (Word , Excel , Access , Powerpoint , Outlook و …)
  • طراحی پخش کننده های صوت و تصویر (Winamp , Windows Media Player و …)
  • طراحی سیستم های پایگاه داده (Oracle , Mysql , Sql Server و …)
  • طراحی بازی های کامپیوتری (Counter Strike , SWAT , StarCraft , Diablo , WarCraft و …)
  • و بسیاری نرم افزارهای دیگر…

آماده سازی محیط برنامه نویسی ++C

  • کامپایلرها و IDE های موجود برای زبان ++C

برای برنامه نویسی ++C به یک کامپایلر و یا IDE (محیط توسعه مجتمع) نیازمندیم. نرم افزار و یا محیطی که در آن بتوانیم کدنویسی خود را انجام دهیم. ویرایشگرها و IDE های زیادی برای برنامه نویسی ++C وجود دارند که تعدادی از آنها عبارتند از :  ++NetBeans , Dev C++ , Borland C++ , Turbo C و …

تفاوتی ندارد که شما از کدامیک از نرم افزارهای فوق برای برنامه نویسی ++C استفاده کنید. پیشنهاد ما دو گزینه آخر هستند (Dev C++ , NetBeans). با جستجو در سایتهای فارسی می توانید براحتی این نرم افزارها را یافته و دانلود نمایید. دو لینک زیر می تواند به شما در این زمینه کمک کند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست